Stilsäkra funktionella golfkläder

GOLFKLÄDER FÖR HÖSTGOLF

Att klä sig rätt för en härlig höstdag på golfbanen är inte alltid så lätt. Vädret kan snabbt skifta och då är det bra ifall man är har rätt golfkläder på sig från början. Nedan tipsar vi om vilka golfkläder som du ska klä dig med för en varm och skön dag på golfbanan oavsett väder.

Grundregeln för att du klär dig rätt på golfbanan i vår är att du använder golfkläder med lager-på-lagerprincipen. Denna princip kan användas året runt, i alla väderlekar och under alla årstider men man skulle kunna säga att ju kallare och blåsigare det är desto viktigare blir det att följa den. Nedan tipsar vi dig om golfkläder som håller dig varm och go på banan oavsett väderlek.

LAGER 1 - UNDERSTÄLL

Lager 1 är de golfkläder som du bär allra närmast kroppen, ett underställ eller en pikétröja fungera utmärkt som detta lager. Detta plagg ska sitta tight utan att strama åt och försämra din rörlighet så att du får svårt att svinga golfklubban. När du ska välja golfkläder som ska fungera som lager 1 är det viktigt att tänka på plaggets fukttransporterande förmåga, om plagget inte leder bort fukt från huden kommer din kropp att kylas ned på grund av fuktens tendens att leda kyla. Något som är viktigt att tänka på är at du undviker golfkläder tillverkad i bomull då materialet värmer extremt dåligt när det blir fuktigt. 

LAGER 2 - VÄRMANDE LAGER

Lager 2 innebär ett värmande mellanlager som varieras beroende på hur varmt eller kallt det är ute. Det kan vara en pikétröja över understället, en lite tjock golftröja med borstad insida för värme och komfort. Vid riktigt kallt väder kan du till och med välja att kombinera en eller två tröjor från mellanlagret. Det blir även mer och mer vanligt är dessutom att låta det värmande lagret bestå av en tunn dunjacka eller tunn dunväst.

LAGER 3 - SKYDDANDE LAGER

En riktigt kall dag på golfbanan kan det vara bra med ett skyddande lager i form av windstopper som både skyddar mot vinden och håller dig varm om du klätt dig rätt under. Skulle det regna på banan behöver du regnkläder som oftast har ett lager av Gore-Tex eller annat vattentätt membran i sig. Dessa regnkläder skydda dig effektivt från både vatten och vind utifrån samtidigt som det transporterar ut överskottsvärme och svett relativt bra.

VARMFODRADE GOLFBYXOR

Fortsätt golfa i höst med ett par fodrade golfbyxor som både är vind och vattenavisande. Skillanden mellan vanliga golfbyxor och fodrade golfbyxor är att de har en borstad insida vilket ger en varmare och skönare byxa en kall dag på golfbanan. Golfbyxorna är tillverkade i ett funktionmaterial för maximal andning och stretch för maximal komfort precis som vanliga golfbyxor. I vårt sortiment hittar du fodrade golfbyxor för herr från Puma & Under Armour och för damer finns det byxor från Daily Sports och Röhnisch. 

VATTENTÄTA GOLFSKOR 

Att spela golf på våren kräver ofta ett par vattentäta golfskor. Att bli kall och blöt om fötterna gör lätt att man tappar fokus på nästa slag och istället börjar längta in till värmen. De flesta golfskor i vårt sortiment erbjuder 1 år vattentäthetsgaranti. Nedan har vi valt ut lite olika golfskor i olika stilar från våra varumärken Adidas, Footjoy, Puma, G/Fore och Under Armour. 

GOLFBOLLAR

Bra klubbor och bekväma och funktionella golfkläder och golfskor behöver du när du ska ut på golfbanan men glöm inte bort att golfbollen också är en mycket viktig del i spelet. Det finns golfbollar med olika egenskaper som passar olika typer av spelare. På Golf Fashion Online erbjuder vi golfbollar både för nybörjaren och för den mer erfarna golfspelaren.

GOLFHANDSKAR

Vem har inte börjat en golfsäsong med att titta ner i bagen och där hitta en torr och skrynklig golfhandske ihop med en kvarglömd frukt från förra årets säsong. Ge dig själv en god start på säsongen med en ny golfhandske. En golfhandske ska ha en perfekt passform och sitta tight runt handen, nästan som ett andra hudlager. Nedan hittar du ett urval av våra populära golfhandskar från G/Fore.